+358407494432 jere@luomasto.fi
K-Market Porkkana
Petäjäveden kunta
Petäjäveden kunta

Lauantaina oli vuorossa vihdoin se päivä mitä kaikki koululaiset ovat odottaneet eli kesäloman alkamispäivä. Samaan päivään Petäjävedellä on jo vuosia liittynyt Petäjäveden yrittäjien järjestämät markkinat jotka toimivat yhdenlaisena kesäkauden avajaistapahtumana.

Vuosien aikana säät ovat usein vaihdelleet, mutta tällä kertaa keli suosi: vaikka ympäröivät päivät olivat epävakaita niin toripäivän aikana riitti aurinkoa ja sadepisaratkin pysyivät poissa.

Tälle vuodelle uutena ja mielenkiintoisena avauksena  markkinoilla oli karaoketeltan muodossa tarjoiltu musiikki. Äkkiseltään tuntui siltä, että musiikki sai ihmiset viihtymään pidempään sekä nauttimaan tunnelmasta ja seurasta. Laulajia riitti kohtalaisen hyvin vaikka kyseessä oli tämän kaltaisen kokeilun ensimmäinen kerta ja karaoken laulaminen selvinpäin, päivällä ja vielä kaiken lisäksi julkisella torilla ei ole kenellekään tottumattomalle helppo paikka. Hienoja esityksiä kuultiin. Itse ainakin toivon että musiikkiperinne jatkuu tulevina vuosina tavalla tai toisella.

Ehdin juttelemaan Petäjäveden yrittäjien puheenjohtajan Soile Juntusen kanssa ja hän totesi ihmisiltä tulleen hyvää palautetta. Erityismainintaa tuli kävijöiltä siitä, että tori oli saatu täyteen ja myynnissä oli monenlaista tavaraa.

Paikalla olleet pomppulinnat ja tivolin pelit loivat leikkimahdollisuuksia myös pienelle väelle. Hetken seurattuani lasten loputonta kiipeämistä ja riemua tuli myös mieleen olisiko mahdollista saada ensi vuonna paikalle aikuisten pomppulinna…