+358407494432 jere@luomasto.fi
K-Market Porkkana
Petäjäveden kunta
Pirunpellon murske

Kesän tietää todella saapuneen siinä kohtaa kun Kyläseppärock -tapahtuma pärähtää käyntiin. Tälläkin kertaa luvassa oli varsin mainio kattaus bluesista tiukempaan rokkiin. 

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty nykymuotoinen Kyläseppärock oli sen verran suosiota saavuttanut tapahtuma, että tapahtuma päätettiin järjestää myös tänä vuonna. Tälle vuodelle oli saatu aikaiseksi merkittäviä yleisöparannuksia: anniskelualuetta oli saatu laajennettua merkittävästi ja lava oli nyt sijoitettu Kyläsepän pääovesta katsottaessa suoraan eteenpäin. Nämä muutokset tekivät alueesta turvallisemman sekä viihtyisämmän koko yleisölle.

Illan ensimmäisenä esiintyjänä toimi jo legendaarinen The Blues Funnel – Vuonna 1996 perustettu bändi jaksaa veivata vielä tänäkin päivänä uskottavasti. Ilmavaa, hyvin sovitettua bluesia on aina ilo kuunnella. Alkuillasta vesisade pääsi yllättämään pieninä kuuroina ja teknistä väkeä kaivattiin suorittamaan nopeita, mutta taidokkaita suojaustoimia vettä vastaan sekä äänitekniikalle, että bändin laulajan kitaratekniikalle. Kaikesta kuitenkin selvittiin, eikä soitto katkennut missään kohtaa. The Blues Funnel -bändin kappaleen beibe rakastaa miestään voit kuunnella tästä linkistä.

Toisena esiintyjänä hommaa käänsi enemmän rockin suuntaan El Halcons – bändi tykitti hienolla otteella Hurricanesia sekä paikallisia musaklassikoita mukavan autenttisen raakalla ottella. Loppupäässä settiä bändiä täydensi vielä Halla-Aho Tapio kitaransa kanssa. Komeeta.

Kimmo Rauhamäki ja Painava sana on bändi, joka lähestyy mm. Aleksis Kiven ja Eino Leinon tekstejä poprock musiikin keinoin. Hienoa stemmalaulantaa, urkusaundia, kitaraa ja painavaa rumpukomppia. Unohtamatta tietenkään soittimista jalointa eli bassoa. Äkkiseltään ei kuulematta uskoisi mihin muotoon suurten tekstittäjien tekstit ovat päätyneet mutta uskottava se on: hyvältä kuulostaa. Bändiä pääsee kuuntelemaan vaikka youtube linkin kautta – tässä teille Keinu, olkaa hyvät!

Illan päälavalla päätti Rujo Katras joka paukutti ilmoille sellaiset särökitarat että ei jäänyt kysyttävää. Joonaksen brutaali laulutyyli sopii bändiin todella hyvin samalla kun kaksi sähkökitaraa paukuttaa riffiä maailmalle niin paljon kun ehtii. Tsekkaa bändin kappale Kiitos tästä linkistä!

Kun Raju Katras oli saanut tykittelynsä maaliin oli Duo (tai tässä tapauksessa Trio) Raparperitaivaan vuoro. Trio tanssitti kansaa sivulavalla Leevi And The Leevingsin tahtiin ja hyvin näytti uppoavan kansaan!

Kaikki hauska loppuu aikanaan niin myös Kyläseppärock. Yleisesti tapahtuma sai paljon kiitosta yleisöltä laajasta musiikkikattauksesta joka ei myöskään ollut pelkkää korkeakulttuuria nyt päästiin välillä jo vähän jyskyttämään vähän raskaampaa päätäkin. Lopulta iltaa kohti myöskin sää suosi – alun kuurottaiset vesisateet vaihtuivat kauniiseen auringonpaisteeseen. Olut virtasi, ihmiset viihtyivät ja kaunis Petäjäveden kesäilta näytti kauniimpaa puoltaan.

Ensi vuonna uudestaan, eiks joo?!

(allekirjoittanut oli tällä kertaa äänitekniikan hommissa, joten kuvat ovat tällä kertaa ihan mitä sattuu, mutta jos sulla on hyviä kuvia tapahtumasta niin laitappa Facebook viestin alle muillekin näkyviin!)

Kyläseppärock II:n esiintyjät siis olivat (esiintymisjärjestyksessä):

Päälava:
The Blues Funnel
El Halcons
Kimmo Rauhamäki ja Painava sana 
Rujo Katras

Sivulava:

Duo raparperitaivas